Isıtma sistemleri herhangi bir alanın istenilen sıcaklığa getirilmesini sağlamak amacıyla kurulan sistemlerdir. Isıtma sistemlerinin radyant ısıtma, ısı pompası, jeotermal, merkezi, yerden ısıtma, bireysel ısıtma, fancoil ısıtma, havuz ve sauna sistemleri ve hamam ısıtma gibi çeşitleri vardır.
Radyant Isıtma Sistemleri
Radyant ısıtma sistemleri, diğerlerine göre ekonomik ve konforlu olması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Sistemin bir diğer avantajı da kazan dairesine ihtiyaç duyulmamasıdır. Ayrıca bakım masrafları son derece düşüktür. Sağladığı düşük enerji tüketimi ve yüksek verim sayesinde boyutu büyük mekanlar için iyi bir tercihtir. Fabrika, spor salonu, depo, kafe ve market gibi alanlarda ancak böyle bir sistemle ısıtma sağlanmaktadır. Sistemim kurulumu sırasında tecrübe gerekir.
Isı Pompası
Alternatif ısı kaynaklarına olan yönelimin artması konut ısıtma sistemlerinde ısı pompası kullanımının yaygınlaşmasına neden olmuştur. Evlerde sıklıkla görmeye alışkın olduğumuz klima ve buzdolabı gibi eşyalar ısı pompasına iyi birer örnektir. Isı pompası dışarıdan verilen elektrik, mekanik ya da termal enerji ve ortamın havasını alarak başka bir ortama aktararak çalışır. Doğa dostu olarak bilindiği için kullanım sahası oldukça genişlemiştir. Ev ve işyerlerinin ısıtılması ve soğutulmasının yanı sıra sıcak su eldesinde de kullanılmaktadır. %75 oranında enerjiden tasarruf etmeyi sağlaması en avantajlı özellikleri arasındadır.
Jeotermal Enerjili Isıtma Sistemleri
Çalışma prensibi diğer ısıtma sistemlerinde benzeyen bu sistemin farkı akışkan sıcaklığı ve debisinden gelmektedir. Bilindiği üzere jeotermal kaynak yer altı ısısı anlamına gelir. Jeotermal enerjili ısıtma sistemlerinde ise yer altındaki ısı yeryüzüne çıkarılarak kullanılabilir hale getirilir. Termal oteller ve kaplıcalarda yaygın olarak kullanılır. Sistem yeni, sürdürülebilir, tükenmeyen, ekonomik ve çevre dostu bir sistem olarak karşımıza çıkar. Bu sayede elektrik enerjisi, kimyasal madde ve mineral üretimi mümkün kılınmaktadır. Sistemin kullanıldığı alanda merkezi ısıtma ve soğutma, proses ısısı temini gibi ihtiyaçları da karşılamaktadır.
Merkezi Isıtma Sistemleri
Merkezi ısıtma sistemleri soğuk iklimin yaşandığı bölgelerde bulunan büyük yapılarda kullanılır. Ancak son dönemlerde evlerde de yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. Sistemin çalışma mantığı kullanılacak akışkanın ısıtılabilmesi için merkezi kazan ya da ısıtıcı kullanmaya dayanır. Buradan gelen ısınmış akışkan boru tesisatı ve diğer ısı ileticilerle birlikte ortama transfer edilir. Konveksiyon yani taşınım yoluyla iletim yapılabilmesi için zemin altına gömme yapılır. Bunun yanı sıra zeminden ısıtma yapılan versiyonlarını görmek de mümkündür.
Yerden Isıtma
Yerden ısıtma sistemleri uygulandığı alanda ısı kaybını en aza indirmeyi amaçlar. Bunun için zemin betonunun içerisine döşenen borulardan sıcak su geçirilir ve ısı dağıtılır. Tüm taban ısıtıcı görevi gördüğünden kısa sürede düşük sıcaklıklarla bile ısıtma sağlanabilir.
Bireysel Isıtma Sistemleri
Bireysel ısıtma sistemleri kullanılacağı alanda kombili bir sistem kurularak oluşturulur. Kombi kullanılması aynı zamana sıcak su ihtiyacına da çözüm sağlayacaktır. Yakıt tasarrufu sağladığı için sistemin tercih edilme oranı yüksektir. Daire içerisinde yer alan odalara döşenen borular ve duvarlara monte edilen radyatörler yardımıyla ısıtma sağlanır. Termostat ile kullanıldığında kontrollü olarak ısıtma sağlanabilir.
Fancoil Sistemler
Sulu bir sistem olarak karşımıza çıkan fancoil ısıtma sistemleri, merkezi bir yerde bulunan sıcak ya da soğuk suyun yapı içerisinde yer alan fan coil cihazlarına dağıtılmasını sağlar. Çok sayıda odaya sahip olan binalarda ve kanal geçimi için yetersiz hacme sahip alanlarda kullanılır. Otel, hastane, ofis ve yüksek katlı binalarda uygulamasına rastlamak mümkündür. Camların ön tarafına, asma tavan içerisine ya da altına ve döşeme içlerine kolaylıkla uygulanabilir.
Havuz & Sauna Sistemleri
Havuz suyunun ideal sıcaklığa gelmesi için plakalı eşanjör ve elektrikli ısıtıcıya ihtiyaç vardır. İçerideki suyun temiz kalabilmesi için sürekli olarak alınıp filtrasyon sisteminden geçmesi gerekir. Bu işlem havuz sirkülasyon pompaları yardımıyla sağlanır. Havuz içerisine ne çeşit ve kaç tane pompa koyulacağı havuz hacmine göre belirlenir.
Hamam Isıtma Sistemleri
Yabancıları ülkemize çekmeyi sağlayan Türk hamamlarını ısıtmak için mermer altına ısıtıcı döşenir. Yerde, duvarlarda, oturma yerlerinde ve göbek taşında ısıtma yapılarak müşterilerin üşümemesi sağlanır. Isıtma sistemi sulu borulu ve elektrik kablolu olmak üzere 2 türlü yapılabilir. Mekanın büyüklüğü ve ısıtma amacına göre yöntem seçimi yapılabilir.
Elit Mekanik olarak sizleri yüksek teknoloji ısıtma sistemleri ile buluşturuyoruz. Güneş enerjisi, ısı pompası ve yenilenebilir enerji ile çalışan üniteler ile entegre sistemleriniz sayesinde zararlı emisyonları minimum seviyede tutuyoruz. Mevcut ihtiyaçlarınızı iyi analiz ediyor yaşam kalitenizi ve konforunuzu arttıracak çözümler üretiyoruz. Çözümlerimiz sayesinde benzerlerine göre daha az yakıt maliyeti çıkaran ürünlere sahip olabilirsiniz.